Új egyeddel bővült az egri Vincellér-park: kutatóra emlékezik az idei fa

2020. szeptember 23./Faültetés

HEOL – Az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete hagyományaihoz híven idén is emlékfa ültetéssel tisztelgett egy, a szőlészet, borászat területén kimagaslót alkotó munkássága előtt.

Vasné Ignácz Katalin, egyesületi elnök lapunknak elmondta, dr. Kaptás Tiborra esett a választásuk, aki az egri borvidéken végzett szőlő kórtan kutatásban és növényvédelmi szaktanácsadásban végzett hatalmas munkát, ezért ültettek fát szombaton a Vincellér-parkban az emlékére.

–2008 óta tart a hagyomány, már Gál Tibor borász, Bereznai László és dr. Csizmazia Darab József szőlőnemesítők, Grőber Jenő borász, az egri Vincellériskola néhai szőlész-borász tanárai, s Barócsi Dezső emlékére ültettünk eddig emlékfát. Dr. Kaptás Tibor vezetésével a Heves Megyei Növényvédő Állomás Biológiai Laboratóriuma a szőlő növényvédelem technológiájának kidolgozásában végzett fejlesztő munkát, az elsők között kezdett rezisztencia vizsgálatokba. Kötelességének érezte, hogy a szőlő védelemben szerzett ismereteit minél szélesebb körben átadja a szőlészeknek – mondta.

Az eseményen készült képek ITT tekinthetőek meg.

Forrás: HEOL.hu

Hozzászólok

Copyright © 2016 - Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete / Készítette - Cascara