Tizenharmadszor rendezték meg az Egri Borok Bálját az Egri Borbarát Hölgyek, akiknek egyébként szerencsét hozott a baljós szám: ismét telt házat “produkáltak”.
Minden évben egyre nagyobb az érdeklődés a báljuk iránt, amely jótékony célt szolgál. A vendégeket ötfogásos borvacsora kényeztette, az ételhez 2009-es évjáratú Petreny Borgundit ízlelgethettek a borgasztronómia szerelmesei.
A báli vacsora sztárja a malacpofa mellett a másik főfogás a muflongerinc volt, de íme a teljes menü, amelynek megálmodója Macsinka János neves egri séf, az ételeket elkészíti Pogonyi Zoltán mesterszakács és csapata volt:
Szilvásváradi füstölt pisztráng vargánya salátával, tormás zellerrel – Gál Lajos Egri Csillag Superior 2013
A 2002-ben alakult Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete elsősorban az egri borvidék és borainak népszerűsítését, a magyar és helyi szőlőtermesztés és borászati hagyományok felelevenítését, ápolását és terjesztését tűzte ki célul, megőrizvén a vidék borainak gasztronómiához kötődő tradícióit.