Az egri történelmi borvidék és borkultúra fellegvárának számító Egri Korona Borház egy új színfolttal gazdagítja a boros élményekre vágyók lehetőségeit. A wellness és pihenés mellett betekintést nyerhetnek egy nemzetközileg is sikeres borászat életébe, hangulatába, ahol megkóstolhatják kiváló érmes borainkat és ízletes magyaros ételeinket.
A Magyarországon szinte egyedülálló technológiájú borászati vállalkozás, nemcsak magas minőségű borok előállításával foglalkozik, hanem – hasonlóan a francia chateaukhoz, vagy az ausztrál winerykhez – borkóstolók és nívós szakmai rendezvények lebonyolítását, a borturizmus felvirágoztatását tűzte ki célul.
A háromszintes épület második emeletén található a 200 főt befogadó éttermünk mely ideális helyszín esküvők, baráti összejövetelek, ballagások, céges rendezvények megtartására. Ugyancsak itt található egy 40 fős kisterem, mely étteremként és kis konferencateremként is használható. A földszinten egy 100 fős rendezvénytermmel rendelkezünk. Nyári időszakban az éttermünk leköltözik a Borház előtti teraszra, itt fogadjuk vendégeinket, ahol grillezett és kemencében sült ételket is készítünk. Borkóstolóval egybekötött pincelátogatásokat szervezünk a hét több napján. A vendégeinket az év minden napján kiváló érmes borainkkal és izletes-magyaros ételeinkkel várjuk.
A borház egy 50 hektáros volt érsekségi szőlőterület közepén helyezkedik el, a hozzá tartozó -részben új telepítésű- ültetvények nagysága 270 hektár.
A szezonális programok között szerepel többek között az idelátogató vendégek számára szervezett szüreti program is.
kép forrása: www.szallas.hu






