OstorosBor

OSTOROS

Bemutatkozás

Az egri történelmi borvidék legnagyobb, és egyik legismertebb borászati cége vagyunk. Az Ostoros és Novaj községekben gazdálkodó, hagyományos szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó szövetkezetből a 2000. évben alakultunk részvénytársasággá, majd zártkörűen működő részvénytársasággá.

Egertől 4 kilométerre találhatóak a legkiválóbb adottságú, vulkanikus eredetű szőlőtermő területek, ahol 70 hektár saját ültetvénnyel rendelkezünk, illetve 400-500 hektár, kistulajdonosok birtokában lévő szőlőterület termesztését integráljuk. Az 5-6 ezer tonna szőlőtermést felvásárolva évi 40-45 ezer hektoliter bort állítunk elő. Ennek egy részét a tradicionális magyar fehér szőlőfajták adják: Leányka, Olaszrizling, Ottonel Muskotály, Rizlingszilváni, melyeket korszerű berendezésekkel feldolgozva, kóracél tartályokban tárolunk.

A mai divatirányzatnak megfelelően egyre több üde, friss, gyümölcsös rozé bort készítünk a borvidékre jellemző Kékfrankos fajtára alapozva. A riolit tufába vájt, ideális klímájú pincékben ászokhordókban érnek a hagyományos, héjon erjesztéssel készült vörösboraink: a Kékfrankos, Zweigelt, Merlot, Cabernet Sauvignon, Blauerportugieser. Gondos fahordós érlelés és házasítás után kerül palackba a borvidék legismertebb védett eredetű bora, az Egri Bikavér, amelyet az Egri Borvidék Borminősítő Bizottságának tagjai minősítenek és engednek forgalomba hozni. Palackozó üzemünkben évi 5 millió palack bort töltünk, boraink szinte valamennyi üzletláncban megtalálhatóak.

A gondosan szüretelt szőlőt a központi telephelyünkön dolgozzuk fel, ugyancsak a lehető legnagyobb gondossággal és technológiai fegyelemmel. Természetes tehát, hogy a kész borainkat olyan helyen tároljuk, ahol az érlelési és várakozási idő tovább javítja a minőséget. Azon borainkat, amelyeknél szükséges a fahordós érlelés, ászokpincében kezeljük. Ilyen az Ostoroson található Külső és Belső pince, illetve az Egerben található Csiky pince. E három pincében összesen több mint 10000 hektoliter bort tudunk egyidejűleg ászokhordóban érlelni.

Legutóbbi eredmények

2015: Le Mondial du Rosé – Ezüst – Egri Merlot-Pinot Noir Rozé 2014
2015: Le Mondial du Rosé – Ezüst – Csipke Rozé 2014
2015: Challenge International du Vin – Bronz – Egri Bikavér 2011

Elérhetőség

CÍM: 3326 Ostoros, Nagyvölgy u. 2.
HONLAP: www.ostorosbor.hu
E-MAIL: ostorosbor@ostorosbor.hu
TELEFON: +36 36 556 040

Copyright © 2016 - Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete / Készítette - Cascara