Juhász Testvérek Pincészete

EGER

Bemutatkozás

60 hektáros birtokunk az Egri Borvidéken helyezkedik el. A legfontosabb dűlőink Eger, Egerszalók, Demjén, Andornaktálya és Maklár határaiban találhatók. A telepített fajták között megtalálható kékszőlők a Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Portugieser, Zweigelt, Blauburger és Merlot, melyek kitűnő alapot képeznek az Egri Bikavér készítéséhez. Fehérborokat a Muscat Ottonel, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot gris és Leányka fajtákból állítunk elő. Az ültetvények között egyaránt találunk régi és új telepítéseket. Az új telepítéseknél a legkorszerűbb művelésmódokat alkalmazzuk. Ezen dűlőkben a termesztés az agrár környezetgazdálkodási program keretein belül történik. Az ültetvényekben ernyő illetve Guyot művelésmóddal dolgozunk. Két legfontosabb dűlőnk a mára már sokaknak ismerősen csengő Paptag (10 ha) és Gesztenyés (6 ha). Ezen két dűlő adja minden évben a pincészet csúcs vörösborait.

A legmegfelelőbb termőhely kiválasztásával, a visszafogott terméssel és a legkorszerűbb feldolgozással boraink állandó jó minőségét garantáljuk. Munkánkat igazolják a hazai versenyeken elért aranyérmek és díjak. Célunk egyedi karakterű, alacsony termésátlagú szőlőből készült minőségi borok előállítása. Az így készített borok több éves tölgyfa hordós érlelése, palackos formában való értékesítése, igényes piaci szegmensekben.

A modern borászati technológiával rendelkező feldolgozó üzemünket 2002-ben alakítottuk ki, melyben a vörös szőlőfajtákat korszerű és hagyományos (tradicionális) módon dolgozzuk fel. A fehér szőlők feldolgozásánál klasszikus vagy reduktív eljárási módszert alkalmazunk. A pincészetet folyamatosan fejlesztjük, gépeinket korszerűsítjük. Pincészetünk élelmiszer higiéniai szempontból megfelel az Európai Uniós elvárásoknak és követelményeknek. 2012-ben átadtuk kóstolócentrumunkat, mely 4 szinten, európai színvonalon biztosít lehetőséget a boraink megismerésére.

Legutóbbi eredmények

2012: Pannon Bormustra – Csúcsbor – 2009 Cabernet Sauvignon GS
2013: Challenge International du Vin – Bronz – 2011 Olaszrizling
2013: Challenge International du Vin – Ezüst – 2009 Chardonnay barrique

Elérhetőség

CÍM: 3300 Eger, Kőlyuki pincesor 35.
HONLAP: www.juhaszvin.hu
E-MAIL: juhaszvin@upcmail.hu
TELEFON: +36 70 365 8239

Copyright © 2016 - Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete / Készítette - Cascara