Gál Tibor Pincészet

EGER

Bemutatkozás

A Gál Tibor Pincészet 1993-ban alakult Egerben, a Verőszala utcában. Gál Tibor elsőként ismerte fel a terroir típusú borászkodás jelentőségét. Szakmai tapasztalata alapján felkutatta Eger legérdekesebb és legjobb fekvésű dűlőit, majd a fajták és a klónok kiválogatása után három hullámban (1997, 1999, 2002) telepített összesen több mint 40 hektár szőlőt.

2005. február 10-én az alapító Gál Tibor dél-afrikai szaktanácsadói munkája során tragikus hirtelenséggel elhunyt, ezután családja vette át a birtok irányítását. 2011-ben a pincészet megsegítésére két csendestárs érkezett, akik célul tűzték ki Gál Tibor munkásságának továbbörökítését. Ettől az évtől a birtok szakmai vezetését ifj. Gál Tibor vette át.

A Gál Tibor Pincészet az egyedi stílusú Egri Bikavér hírnevének visszaállítása, valamint az új fehér cuvée, az Egri Csillag sikeres piacra juttatása mellett célul tűzte ki egy világszínvonalú, de helyi értékeken alapuló pincészet és ökológia birtok létrehozását.

2014. június végén 1400 m2 alapterületen nyitotta meg a kapuit a Gál Tibor Fúzió. A komplexum magába foglal egy 500 éves tufapincét, borbárt, borboltot, lounge-ot, egy 120 fős kóstolóhelyiséget, a vidék egyik legjobban felszerelt konyháját és a világ első Bikavér Múzeumát. Már az épület is építészeti remekmű, ahol a hagyományos és modern stílus ötvöződik, egybekapcsolva ezzel a múltat és a jelent. A Fúzióban eggyé forr a minőségi szórakoztatás a magas színvonalú kulináris és bor élmény. A Gál Tibor Fúzió már önmagában választ ad a kérdésre, miért is érdemes Egerbe látogatni.

kép forrása: www.boraszportal.hu

Elérhetőség

CÍM: 3300 Eger, Csiky Sándor u. 10.
HONLAP: www.galtibor.hu
E-MAIL: fuzio@galtibor.hu
TELEFON: +36 20 8525 002

Copyright © 2016 - Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete / Készítette - Cascara