Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság

EGER

Bemutatkozás

A Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság birtokában egri és Tokaj-hegyaljai szőlők vannak.

A birtok, az egri Mezey–Mayer és az erdőbényei Margittai–Szepsi-Szűcs pincészetek, mai tulajdonosai, az ősöktől örökölt gazdaság működtetői, dr. Dula Bence, felesége, Terézia és fiuk, Dula Áron vallja, hogy a név és a tradíció kötelez. Az újrakezdés felelőssége nagyobb kihívás, mint a birtokalapítás. Egri és Tokaj-hegyaljai szőlőik szépen díszlenek, a visszafogott terheléssel magas minőséget produkálnak.

Pincészeteik kialakulóban vannak, borkészítési filozófiájuk egyszerű. A természetes, kíméletes technológia szolgálja a szőlő illat- és ízharmóniáját, amely a borban úgy jelenik meg, hogy érezni lehet a táj, a fajta, a hagyomány szellemét. Egri mély tufakő pincéikben nagy, 35–50 hektoliteres tölgyfa hordókban, majd palackban is, több éven át érlelik vörösboraikat, fehér- és rozéboraik az illatok és a friss, gyümölcsös ízek változatos világát tárják elénk.
Egerben 42 hektár szőlőültetvényük van a legpatinásabb dűlőkben – Bajusz, Grőber, Gőzmalmos, Ráchegy, Mezey, Galagonyás –, és ezekben Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Blauburger, Pinot noir, Kadarka, Menoir, Syrah, Leányka, Tramini, Sauvignon blanc, Ottonel muskotály fajtákat termesztenek.

Tolcsván 3 hektár Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály fajtájú, saját szőlőt művelnek, amelyből jó évjáratokban aszúborokat készítenek. Számtalan szép sikert értek el hazai és nemzetközi rangos borversenyeken (Bordeaux, Cannes, London), mintegy 60 ezer palack bort készítenek évente, amelynek több mint felét külföldön értékesítik. Rendszeres szereplőik a neves borfesztiváloknak. Borbemutatóikat, borgasztronómiai eseményeiket nagy érdeklődés kíséri. Szakmai ismereteiket széles körben osztják meg az érdeklődőkkel.

Eredmények

2011: Mondial du Rosé – Aranyérem – Nyáridő ’10 Pinot noir rozé
2011: Vinagora – Aranyérem – Egri Hegybíró Bora – Egri Bikavér 2005
2006: Le Mondial du Rosé Cannes – Aranyérem – Egri Nyáridő ’05 Pinot noir Rozé

Elérhetőség

CÍM: 3300 Eger, Eszterházy tér 9.
HONLAP: www.dulabor.hu
E-MAIL: info@dulabor.hu
TELEFON: +36 20 941 6795

Copyright © 2016 - Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete / Készítette - Cascara